вівторок, 10 липня 2018 23:00

Ідеальний дім для людей: астрономи виявили планети кращі за Землю

Ідеальний дім для людей: астрономи виявили планети кращі за Землю
Вчені вважають, що суперпланети можуть бути кращими за Землю. Фото: Eldiario

Астрономи зробили неочікуване відкриття – суперпланети можуть краще підходити для життя, ніж наша Земля.

Такі планети найбільше поширені в нашій галактиці. Вони подібні з Землею, однак мають більші розміри, про це повідомляє Business Insider.

У 2009 році телескоп "Кеплер" відкрив 4 тисячі планет земного типу, їх назвали екзопланетами. Серед них 30% - це сеперпланети, багато з яких також обертаються навколо своєї зірки в так званій "придатній для життя зоні". Це означає, що на поверхні таких планет може існувати вода в рідкому стані, а температура була оптимальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марс підійде до Землі найближче за останні 15 років

Суперпланети можуть мати в 10 разів більший радіус ніж в Землі і в 10 разів більшу масу, все це говорить про краще гравітаційне поле. Це означає, що планета може утримати значно більше молекул повітря. При цьому на планеті значно товстіша атмосфера, яка може забезпечити кращий захист від космічної радіації. Саме через це такі планети більш сприятливі для виникнення і розвитку життя і можуть стати "ідеальним домом" для людей.

На Землі знайшли пил, з якого сформувалася Сонячна система. Частинки, яким більш ніж 4,6 млрд років, виявили у верхній атмосфері планети.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальний дім для людей: астрономи виявили планети кращі за Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі