пʼятниця, 25 серпня 2023 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Heineken продала весь бізнес у Росії за €1

Heineken продала весь бізнес у Росії за €1
Heineken остаточно пішла з Росії. Фото: pixabay.com

Нідерландська пивоварна компанія Heineken завершила вихід із Росії, продавши свої підприємства російській Arnest Group за символічну суму.

Ціна покупки бізнесу Heineken у РФ за 100% акцій становить €1, заявили у компанії 25 серпня, передає Gazeta.ua.

"Heineken оголошує про завершення угоди з продажу своїх активів компанії Arnest Group. Угода отримала всі необхідні схвалення і завершує процес виходу Heineken з Росії, розпочатий у березні 2022 року", – ідеться у повідомленні.

Це спричинить очікуваний загальний сукупний збиток обсягом €300 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбільших страхових груп світу йде з РФ

"Ми завершили свій вихід із Російської Федерації. Останні події демонструють серйозні проблеми, з якими стикаються великі виробничі компанії, виходячи з Росії. Хоча ця угода зайняла набагато більше часу, ніж ми сподівалися, договір забезпечує засоби для існування наших співробітників і дозволяє нам відповідально залишити цю країну", – прокоментував у п'ятницю подію генеральний директор і голова правління Heineken Дольф ван ден Брінк.

Дві тютюнові компанії Philip Morris International і Japan Tobacco International внесли до списку міжнародних спонсорів війни. Вони продовжують вести бізнес у країні-агресорці Російській Федерації і підтримувати економіку сплатою значних податків до її бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Heineken продала весь бізнес у Росії за €1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі