середа, 25 жовтня 2023 20:43

Гутерріш заявив, що не захищає ХАМАС

Гутерріш заявив, що не захищає ХАМАС
Генсек ООН Антоніу Гутерріш каже, що його не так зрозуміли. Фото: ОП

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про неправильне тлумачення його слів про напад терористів ХАМАС на Ізраїль.

Раніше на засіданні Радбезу ООН він сказав, що напади ХАМАС на Ізраїль "не відбувалися на порожньому місці", і що "палестинський народ протягом 56 років зазнавав задушливої окупації". Про це пише The Times of Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази

"Я шокований неправильним тлумаченням деяких моїх учорашніх заяв у Раді безпеки - ніби я виправдовував терористичні акти ХАМАС. Це неправильно. Усе було навпаки", - сказав він.

Гутерріш засудив безпрецедентні терористичні акти ХАМАСу й наголосив, що "ніщо не може виправдати навмисні вбивство, поранення і викрадення цивільних осіб - або запуск ракет по цивільних цілях".

Генсек підтвердив, що палестинський народ висловлює невдоволення. Але дії ХАМАС це не виправдовує.

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю і під їх прикриттям прорвалися в приганичні міста, де вбивали, катували, викрадали і грабували місцевих жителів. Серед загиблих - понад 20 громадян України.

Армія Ізраїлю почала завдавати ударів по штаб-квартирах ХАМАС. Бойовики ж утримують мирних жителів в якості живого щита, тому через бомбардування в Газі гинуть мирні палестинці.

Зараз ви читаєте новину «Гутерріш заявив, що не захищає ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі