вівторок, 30 липня 2024 09:07

Громадяни Росії та Білорусі можуть легко в'їжджати до ЄС через Угорщину - ЗМІ

Громадяни Росії та Білорусі можуть легко в'їжджати до ЄС через Угорщину - ЗМІ
Через Угорщину до ЄС можуть потрапляти шпигуни. Фото: Pexels

Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Після візиту угорського прем'єра Віктора Орбана до Москви громадян цих країн включили до програми "національної карти". Її видають на два роки з можливістю продовження охочим працювати в Угорщині, передає RND.

"Вже кілька днів росіяни можуть в'їжджати в ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки і безперешкодно пересуватися до інших країн ЄС. Це стало можливим завдяки реєстрації в якості гастарбайтерів в Угорщині, яку прем'єр-міністр Віктор Орбан поширив на вихідців з Росії та Білорусі в липні. Зараз існує велике занепокоєння, що російські шпигуни також можуть потрапити до ЄС або що Кремль може навмисно переправляти росіян до ЄС для здійснення терактів", - йдеться у повідомленні.

Такі дії Угорщини викликають невдоволення в ЄС, бо несуть загрозу безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі запропонували Угорщині вийти з ЄС та НАТО

Експерт з питань зовнішньої політики ЄС Сергій Лагодинський назвав дії Будапешта "неправильним підходом". Зараз Кремль робить все можливе, щоб послабити Європу за допомогою гібридних атак.

Угорський уряд навесні оголосив, що очікує близько 65 тис. мігрантів. Вони можуть привезти з собою сім'ї і через три роки подати заяву на отримання посвідки на постійне проживання.

Напередодні під час програмного виступу в межах "літнього університету Тушваньош" у румунському курортному містечку Беїле-Тушнад прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що поляки "ведуть найбільш лицемірну і ханжеську політику в усій Європі", бо нібито "безсоромно ведуть бізнес" із Росією.

Зараз ви читаєте новину «Громадяни Росії та Білорусі можуть легко в'їжджати до ЄС через Угорщину - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі