пʼятниця, 09 серпня 2024 10:14

Греція потерпає від потужних пожеж: з Криту евакуюють людей

Греція потерпає від потужних пожеж: з Криту евакуюють людей
Сильний вітер перешкоджав гасінню пожежі флотом із 13 літаків. Фото: eastnews.ua

Влада Греції направила додаткові сили на південний острів Крит, де 250 пожежників борються із потужною лісовою пожежею.

Стихія змусила евакуювати вісім сіл у гірських районах, пише AP.

"Полум'я пройшло через оливкові гаї, сільськогосподарські угіддя та чагарники, пошкодивши іригаційні мережі. 40 членів спеціалізованого підрозділу з Афін приєдналися до операції в центральній частині острова в місті Ретимно пізно ввечері в четвер, збільшивши кількість наземних сил до майже 300. Водночас вогонь не становить безпосередньої загрози для жвавих курортів уздовж узбережжя острова", - повідомила пожежна служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальна спека: вперше в історії висохло лікувальне солоне озеро

Спочатку евакуювали мешканців одного села, потім додалися ще сім.

Повідомлень про поранення чи серйозні пошкодження будинків наразі не надходило. Сильний вітер перешкоджав гасінню пожежі флотом із 13 літаків і восьми гелікоптерів. Вони до ночі здійснювали водометне бомбардування. Хоча літаки припинили польоти після настання темряви, пожежники сподівалися скористатися нічним стишенням вітру, щоб узяти полум'я під контроль.

Пожежа в Ретимно почалася в середу і спочатку була локалізована після нічного затишшя, але після світанку полум'я посилилося.

Цього літа по всій Греції спалахнуло понад 2 тис. лісових пожеж. Влада заявила, що літо 2024 року має найвищий рівень пожежної небезпеки за останні 20 років. М'яка зима, за якою послідувала суха спекотна весна, залишила рослинність по всій країні сухою, що сприяло швидкому поширенню вогню.

У липні уряд Греції заборонив працівникам деяких компаній виконувати окремі роботи на відкритому повітрі в післяобідній час. Таке розпорядження Міністерство праці Греції видало на тлі аномальної спеки, від якої потерпає країна.

Зараз ви читаєте новину «Греція потерпає від потужних пожеж: з Криту евакуюють людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі