четвер, 16 лютого 2023 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Говоритимуть про безпеку: стало відомо, де зустрінуться Путін й Лукашенко 

Говоритимуть про безпеку: стало відомо, де зустрінуться Путін й Лукашенко 
У грудні торік самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і незмінний понад 20 років лідер Росії Володимир Путін зустрілися у Мінську. Фото: belta.by

У п'ятницю, 17 лютого, російський та білоруський диктатори Володимир Путін й Олександр Лукашенко проведуть переговори.

Зустрінуться у підмосковній резиденції. Про це інформують російські та білоруські провладні інформагентства, передає Gazeta.ua.

Речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що зустріч диктаторів відбудеться в Ново-Огарьово, "бесіда буде ґрунтовною".

"Що стосується підготовки до зустрічі завтра двох президентів - Путіна і Лукашенка - так, я можу підтвердити, така зустріч готується", – сказав Пєсков.

Лукашенко підтвердив, що зустріч відбудеться 17 лютого та розповів про основні теми для обговорення.

"Ми питання безпеки, оборони обговорюватимемо. Але головне обговоримо питання і економічного, і військового, і політичного характеру, які обговорюватимуть на Вищій державній раді (у квітні-травні. – Gazeta.ua)", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у Мінську отримав відмову Лукашенка: у США розкрили подробиці

Також планується обговорення питань спільного військового угруповання в Білорусі.

"Якщо ми вийдемо на питання нашого спільного угруповання в Білорусі, звичайно, будемо і це обговорювати", - додав Лукашенко.

Лукашенко стверджує, що російські військові перебувають в Білорусі начебто не для того, щоб нападати на Україну.

За його словами, росіяни "проходять бойове злагодження з білоруськими військовослужбовцями". Нібито для того, "щоб бути готовими разом у разі потреби відбивати агресію проти Білорусі".

У РНБО вважають, що на черговій зустрічі Володимир Путін спробує знову схилити самопроголошеного президента Білорусі до прямої участі у війні проти України.

Нещодавно Лукашенко заявив, що білоруська армія долучиться до російської у війні тільки у разі прямого нападу на Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Говоритимуть про безпеку: стало відомо, де зустрінуться Путін й Лукашенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі