понеділок, 24 травня 2021 09:39

Google вперше подала позов до суду проти Роскомнадзора

Google вперше подала позов до суду проти Роскомнадзора
Роскомнадзор вимагає у Google видалити 12 відео про січневі акції протестів. Фото: Reuters

Компанія Google подала позов проти Роскомнадзора через вимогу видалити 12 відео про січневі акції протесту на підтримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Компанія вперше позивається проти російського регулятора, пише "Коммерсант".

За словами представників Роскомнадзору, у 12 роликах містяться заклики брати участь у січневих протестах на підтримання Навального й у Google не мають права оскаржувати таку вимогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія передумала блокувати Twitter

На думку юристки регулятора Катерини Абашин, перший випадок, коли Google подає позов до Роскомнадзору, пов'язаний із посиленням тиску російської влади на компанію.

23 й 31 січня в усій Росії відбудися мітинги на підтримання Навального. Роскомнадзор вимагав видалити дописи про ці акції з соцмереж, посилаючись на те, що вони втягують неповнолітніх до участі в мітингах. Відомство склало адміністративні протоколи за не видалений матеріал у Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, "Вконтакте", "Однокласники", Telegram і YouTube.

1 листопада 2019 року в Росії набули чинності зміни до законів "Про зв'язок" і "Про інформацію", які передбачають створення ізольованого інтернету.

Роскомнадзор повідомив, що виявив випадки розміщення "протиправних матеріалів" у Facebook і YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Google вперше подала позов до суду проти Роскомнадзора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі