пʼятниця, 11 вересня 2020 11:55

Google і Twitter обіцяють блокувати фейки, пов'язані з виборами у США

Google і Twitter обіцяють блокувати фейки, пов'язані з виборами у США
Google і Twitter обіцяють агресивніше боротися з фейками перед виборами у США. Фото: Reuters

Компанії Google і Twitter заявили, що іще сильніше блокуватимуть дезінформацію в інтернеті напередодні виборів у США.

Платформи обміну повідомленнями очікують на збільшення потоку помилкових заяв та повідомлень, які вводять в оману перед голосуванням цієї осені, повідомляє ВВС.

Twitter заявив, що планує агресивніше маркувати й видаляти неточні твіти. Такі зміни можуть вплинути й на твіти, в яких ідеться про перемогу кандидатів ще до того, як результати виборів буде офіційно підтверджено.

Своєю чергою пошукова система Google повідомила, що відображатиме більше результатів автозаповнення, аби уникнути введення виборців в оману, особливо у зв'язку з повідомленнями про дострокову перемогу. Сумнівна інформація про результати виборів не відображатиметься в пошуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакують вибори в США - Microsoft

Як зазначалося, одна з проблем полягає в тому, що широке використання поштових бюлетенів на виборах в США через пандемію коронавірусу може викликати значні затримки в підрахунку результатів. Експерти побоюються, що саме це може посприяти поширенню дезінформації.

Компанії, які займаються соціальними мережами, опинилися під тиском із метою боротьби з дезінформацією, після того як спецслужби США встановили, що Росія використовувала їхні платформи для втручання в президентські вибори 2016 року.

"Ми не дозволимо зловживати нашим сервісом у рамках цивільних процесів, насамперед виборів. Кожен має дотримуватися наших правил, які застосовуються однаково й розумно для всіх", - написав Twitter у своєму блозі.

Російські хакери у даркнеті роздають дані мільйонів виборців США. Зокрема користувач під ніком Gorka9 роздає архіви з інформацією про виборців штату Мічиган.

Зараз ви читаєте новину «Google і Twitter обіцяють блокувати фейки, пов'язані з виборами у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі