вівторок, 01 вересня 2020 11:41

Російські хакери роздають дані американських виборців

Російські хакери роздають дані американських виборців
У компанії InfoWatch підтвердили справжність цієї бази, уточнивши, що першій витік із неї стався ще наприкінці 2019 року. Фото: pixabay.com

Російські хакери у даркнеті роздають дані мільйонів виборців США. Зокрема користувач під ніком Gorka9 роздає архіви з інформацією про виборців штату Мічиган.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Gorka9 спеціалізується на зламі та продажу американських баз даних. У його оголошенні на форумі зазначено, що у файлах міститься докладна інформація про 7,6 млн американців. Серед якої такі дані: імʼя, дата народження, стать, дата реєстрації, адреса, поштовий індекс, електронна пошта, ідентифікаційний номер виборця і номер виборчої дільниці. Хакер також продає персональні дані 62 тис. пацієнтів Бруклінського центру хірургії Нью-Йорка.

У компанії InfoWatch підтвердили справжність цієї бази, уточнивши, що першій витік із неї стався ще наприкінці 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин готував масштабну кібератаку на Tesla

Комітет із розвідки Сенату США опублікував останню, п'яту частину доповіді, присвяченої підсумкам проведеного сенаторами трирічного розслідування про можливе втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Віцеголова сенатського комітету з розвідки демократ Марк Ворнер заявив, що доповідь вказує на "вражаючий рівень" контактів між командою Дональда Трампа і російськими агентами.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери роздають дані американських виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі