неділя, 07 червня 2020 18:29

Гейтс прокоментував чутки про вакцину та чипування

Гейтс прокоментував чутки про вакцину та чипування
Білл Гейтс назвав небезпечними плітки про вакцину проти Covid-19. Фото: reuters.com

Засновник і ексглава Microsoft Білл Гейтс прокоментував "теорію змови", згідно з якою він хоче вживити мікрочип людям під виглядом вакцинації від коронавірусу.

Він заявив, що про мікрочипи мова не йде та зізнався, що його турбує "існування всіх цих божевільних ідей", пише Business Insider.

Гейтс розповів, що ніколи не мав жодного відношення до мікрочипів, а також підкреслив, що подібні антинаукові вислови та плітки призводять до розпалювання ворожнечі між людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: у США заявили, що Китає хоче не дати створити вакцину

Якщо люди будуть думати, що це афера або що вакцини шкідливі, й не захочуть робити щеплення, то хвороба продовжить вбивати людей, сказав він.

"Так вийшло, що в нашому фонді є багато фахівців у галузі фармакології, і нас вважають чесним посередником між урядом і компаніями в тому, що стосується вибору кращого методу", — уточнив Білл Гейтс.

Чутки про те, що створення вакцини та чипування людей якимось чином пов'язані, стали поширюватися в січні 2020-го. Спочатку прихильники даної "теорії змови" спиралися на виступ Гейтса на конференції TED у 2015 році, коли він заявив, що найсерйознішу загрозу для людства представляє не ядерна війна, а поява небезпечного вірусу. Потім стало відомо, що фонд Гейтса виділив $300 млн на боротьбу з коронавірусом та розробку вакцини проти цієї інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Гейтс прокоментував чутки про вакцину та чипування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі