середа, 23 березня 2022 23:08

Газ за рублі: у Німеччині відреагували на забаганку Путіна

Газ за рублі: у Німеччині відреагували на забаганку Путіна
Наразі уряд Німеччини шукає інших альтернативних постачальників. Фото: pixabay

Президент Росії Володимир Путін вимагає оплачувати газ в рублях.

Таку забаганку він висунув "недружнім" країнам, повідомляє Tagesspiegel.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек сказав, що вимога Росії до країн, оголошених "недружніми", платити за газ у рублях суперечить укладеному контракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається помститися європейцям за санкції - Подоляк

"Вимога платити у рублях… - це порушення контрактів. Ми будемо консультуватися з європейськими партнерами про те, якою буде наша реакція", - прокоментував Роберт Габек.

Він зазначив, що ще з грудня почало ставати зрозуміло, що Росія не є надійним партнером, і зараз уряд активно шукає альтернативних постачальників.

Голова комітету закордонних справ Бундестагу Норберт Рьоттген заявив, що цей крок Кремля ставить європейські компанії перед необхідністю обмінювати євро або долари на рублі через центробанк, і це фактично підриває санкції.

Путін доручив центробанку та уряду за тиждень визначити порядок операцій із придбання рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу. Росія продовжить постачати газ відповідно до обсягів та за принципами ціноутворення, укладених у контрактах.

Зараз ви читаєте новину «Газ за рублі: у Німеччині відреагували на забаганку Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі