четвер, 17 березня 2022 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ФСБ затримала заступника директора Росгвардії - журналіст Bellingcat

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв повідомив про те, що ФСБ затримала заступника директора Росгвардії Романа Гаврилова.

Автор: twitter.com/christogrozev
  Журналіст-розслідувач із команди Bellingcat Христо Грозєв повідомив про затримання ФСБ заступника директора Росгвардії Романа Гаврилова
Журналіст-розслідувач із команди Bellingcat Христо Грозєв повідомив про затримання ФСБ заступника директора Росгвардії Романа Гаврилова

За словами одного з джерел Грозєва, його затримали за "витік військової інформації, що спричинила загибель людей". Двоє інших джерел заевняють, що причиною була "розтрата палива". Про це повідомив журналіст у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною

"Поки важко припустити, у що саме виллється чищення/перестановки у верхівці силовиків, але ясно одне: безсумнівно, що Путін усвідомлює, у якому лайні перебуває ця операція. Це так погано, що він змінює коней на переправі, а під час війни це неприпустимо", - йдеться у повідомленні.

Офіційні джерела РФ заперечують затримання, додає Грозєв.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

7 березня відбувся третій раунд перемовин України та РФ запланований. До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. Сторонам вдалося домовитися про "зелені коридори" для евакуації цивільних із оточених окупантами населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ затримала заступника директора Росгвардії - журналіст Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі