пʼятниця, 15 квітня 2022 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ФСБ просить збільшити витрати на поховання російських військових

ФСБ просить збільшити витрати на поховання російських військових
Вартість поховань для загарбників виросла. Фото: eastnews.ua

ФСБ РФ попросила російський уряд збільшити на 17% асигнування на поховання та надгробки для військових.

Про це повідомляє BBC.

ФСБ запропонувала проєкт, за яким на поховання одного російського військового зросте з 7 800 – 11 000 рублів до 56 400 – 74 200 рублів залежно від його статусу та місця поховання.

Витрати на мертвих ніби то не потрапили до переліку соціальних виплат, що щороку індексуються.

В РФ держава оплачує оформлення документів, труну, урну, вінок, перевезення тіла чи останків у морг, на цвинтарі чи крематорій і самі похорони. Після санкцій ціни на це все зросли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищена нова партія російських окупантів: ЗСУ ліквідували командирів

За чинними правилами, норми таких витрат мають щорічно індексуватися з 1 лютого, виходячи з індексу зростання споживчих цін за попередній рік. Коефіцієнт індексації визначає держава. У січні 2020 року норми витрат на поховання ліквідованих на службі військових не увійшли до переліку індексації.

У підрозділах російської окупаційної армії, що воюють проти України на Запоріжжі, зростає кількість так званих "відмовників". Це стає вже системним явищем, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація 15 квітня.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ просить збільшити витрати на поховання російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі