пʼятниця, 05 квітня 2024 11:44

Фінляндія не відкриватиме кордон із РФ

Фінляндія не відкриватиме кордон із РФ
Фінляндія вирішила не відкривати кордон з Росією. Фото: pixabay.com

Фінляндія подовжить термін закриття пропускних пунктів на кордоні з РФ, оскільки ситуація на кордоні не змінилася.

У лютому уряд заявив, що закриття кордону триватиме до 14 квітня, пише Yle.

"Фінська влада розглядає цю ситуацію як довготермінову. Цієї весни ми не побачили нічого, що дало б нам змогу зробити висновок про зміну ситуації", - ідеться в заяві міністра внутрішніх справ Марі Рантанен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литві заборонили висадку росіян із транзитних поїздів до Калінінграда

Прикордонні пункти пропуску, які мали бути закритими до 14 квітня, не відкриватимуть доки не ухвалять іншого рішення. У МВС Фінляндії зауважили, що спрямована міграція є одним зі способів тиску Росії на безпеку і соціальну стабільність їхньої країни та ЄС.

"Фінляндія закрила свої сухопутні кордони з РФ наприкінці минулого року на тлі зростання кількості мігрантів із різних країн. Зокрема, Сирії і Сомалі. Фінляндія звинуватила Кремль у використанні міграції проти скандинавської країни. Москва це заперечує", - сказано в повідомленні.

Президенти України та Фінляндії Володимир Зеленський та Олександр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між країнами.

Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблюватиме співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія не відкриватиме кордон із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі