четвер, 13 квітня 2023 19:32

ФБР підібралося до підозрюваного у "зливі" секретних документів

ФБР підібралося до підозрюваного у "зливі" секретних документів
У ФБР вважають, що скоро встановлять, хто опублікував документи Пентагона. Фото: eastnews.ua

Федеральне бюро розслідувань США звузило коло осіб, підозрюваних у причетності до витоку секретних документів.

Останніми днями ФБР допитує цих людей, повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

У ФБР вважають, що вони близькі до встановлення винуватця витоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден висловився про "злив" секретних документів

Інше знайоме з ходом кримінального розслідування джерело очікує, що воно просуватиметься набагато швидше, ніж оцінка збитків від Пентагону. Джерело також підтвердило, що ФБР наближається до встановлення особи підозрюваного.

Пентагон ще оцінює масштаби витоку секретної інформації, яка містила інформацію про боєздатність української армії і дії американських союзників. Міністру оборони США Ллойду Остіну вперше повідомили про "злив" 6 квітня. Наступного дня він почав скликати вищих керівників на щоденній основі.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «ФБР підібралося до підозрюваного у "зливі" секретних документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі