середа, 07 грудня 2016 14:55

Фальшиве посольство десять років видавало візи

Фальшиве посольство десять років видавало візи

У Гані в Африці десять років працювало фальшиве посольство США. Про це повідомляє TVN24.

У столиці Аккрі видавали візи і дозволи на роботу за $6 тис. Також пропонували витяги з банківських рахунків і підробні свідоцтва про народження. Розміщувалися на другому поверсі у старому будинку в спальному районі.

Рекламували свої послуги через білборди, газети й листівки на вулицях. Клієнтів шукали у найвіддаленіших регіонах Гани, Того і Кот-д'Івуару. Людей привозили автобусами. Селили у готелі неподалік. Тоді відвозили назад. У Аккрі приймали щопонеділка, щовівторка і щоп'ятниці з 7:30 до 12:00. В офісі сиділи громадяни Туреччини. Із клієнтами розмовляли англійською і голландською. Також людей консультував місцевий юрист. Він спеціалізується на міграційному і кримінальному праві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США арештували українця, який чотири роки вдавав студента

"Понад десять років фальшиве посольство діяло без жодних перешкод, - йдеться у зверненні справжнього представництва США. - Злочинці заплатили корумпованим чиновникам, щоб закрили на все очі. Отримали десь справжні бланки документів, щоб виглядати переконливішими. Частина людей все ж виїхали. Решта не знали, де шукати аферистів. Фальшиві візи — дуже популярний бізнес у цих країнах. Цим займаються і місцеві, і цілі мережі міжнародних злочинців".

Улітку про фальшиве посольство заявили у регіональне Бюро безпеки при американському посольстві. При обшуку знайшли ноутбук, кілька мобільних телефонів і більше 100 паспортів. У них справжні і фальшиві американські, шенгенські, індійські та південноафриканські візи. Слідчі припускають, що частину документів шахраї передавали через посередників у справжні посольства.

Раніше у посольстві США відреагували на візу Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиве посольство десять років видавало візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі