вівторок, 23 липня 2024 11:52

Євросоюзу слід задуматись про членство Угорщини - глава МЗС Фінляндії

Євросоюзу слід задуматись про членство Угорщини - глава МЗС Фінляндії
Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен висловилась щодо позиції Угорщини на міжнародній арені. Фото: rfi.fr

Країнам Євросоюзу слід задуматися про перебування Угорщини в ЄС, якщо цінності цієї країни настільки відрізняються від цінностей Європейського Союзу.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє Iisalmen Sanomat.

За її словами, у своїй двосторонній дипломатії Угорщина не повинна представляти або створювати враження, що вона представляє ЄС, коли, наприклад, її прем'єр-міністр Віктор Орбан відвідує Москву або Пекін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан сказав, чи продовжить свою "мирну місію" щодо України

Міністр наголосила, що погляди Угорщини не відповідають офіційній позиції ЄС.

"Звичайно, це справа кожної окремої країни. Але в якийсь момент варто запитати, чи є Європейський Союз правильною групою, якщо ідеї настільки фундаментально відрізняються від наших спільних цінностей", - сказала Валтонен.

Однак, вона зазначила, що не посилатиме Угорщині сигнал про те, що країна повинна переглянути своє членство в ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив результати переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, лідером Китаю Сі Цзіньпіном і кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. Доповідь за підсумками зустрічей він, зокрема, надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю.

5 липня Орбан прибув до Москви і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді Орбан заявив про "мирні зусилля".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюзу слід задуматись про членство Угорщини - глава МЗС Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі