понеділок, 16 травня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія закликала лідерів ЄС ізолювати Путіна

Естонія закликала лідерів ЄС ізолювати Путіна
Президент Франції Еммануель Макрон регулярно проводить телефонні розмови з Володимиром Путіним. Фото: pixabay.com

Естонська прем'єрка Кая Каллас вважає, що зараз немає жодного сенсу говорити з президентом Росії Володимиром Путіним.

Якщо Євросоюз справді хоче, щоб Путін зрозумів, що він перебуває в ізоляції, лідерам блоку не треба йому телефонувати, заявила Каллас в інтерв'ю Euractiv.

"Я відчуваю, що якщо всі йому постійно телефонуватимуть, він не зрозуміє послання, що перебуває в ізоляції. Тож якщо хочете донести те, що Путін насправді ізольований, не телефонуйте йому. Ц цьому немає сенсу. Він відчуває, що в центрі уваги, тому що всі хочуть із ним поговорити. Але що ми маємо з цього? Я не бачу жодних результатів, тому що після всіх цих розмов була Буча, Ірпінь - ми не бачимо жодних ознак деескалації", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина припинить імпорт нафти з РФ, навіть якщо ЄС не погодить ембарго

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон стали ледь не єдиними з лідерів ЄС, які ведуть телефонні розмови з Путіним. Глава уряду Естонії зазначила, що зусилля зупинити воєнну машину Росії в Україні, а також намагання політично та військово ізолювати РФ мають тривати.

Президент Франції Макрон пропонував президенту Володимиру Зеленському поступитися суверенітетом України задля збереження обличчя російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Естонія закликала лідерів ЄС ізолювати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі