понеділок, 14 березня 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія першою з країн ЄС і НАТО закликала закрити небо над Україною
2

Парламент Естонської Республіки (Riigikogu) прийняв рішення із закликом до країн-членів ООН про закриття неба України від російського агресора.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці, британці і мешканці ЄС підтримують "закрите небо" для України - соціологія

"Це перше рішення від парламенту країни, яка входить до ЄС та НАТО. Першим бути складно, відповідально та почесно. Від себе особисто, від українських парламентарів, від всього народу щиро дякую спікерові парламенту Естонської Республіки Юрі Ратасу та всім депутатам за сміливість і відданість Україні", - зазначив Стефанчук.

На його думку, це рішення має стати прикладом рішучості для інших парламентів світу.

"Парламентарі - це представники народу. А народи світу вимагають рішучих дій по встановленню миру та закриття неба над Україною. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб небо знову стало для нас джерелом світла і тепла, а не смерті і руйнувань, які несе Росія", - додав Стефанчук.

"Закрите небо" - система багатошарової протиповітряної оборони НАТО. ППО НАТО - одразу кілька різних систем захисту від літаків і ракет, пов'язаних між собою.

Найвідоміша частина "закритого неба" - Active Layered Theater Ballistic Missile Defence. Вона складається із винищувачів-бомбардувальників.

Київ звернувся до міст-побратимів різних країн щодо закриття неба над Україною.

Зараз ви читаєте новину «Естонія першою з країн ЄС і НАТО закликала закрити небо над Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі