пʼятниця, 21 жовтня 2022 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС почав готуватися до нового напливу біженців з України

ЄС почав готуватися до нового напливу біженців з України
На тлі обстрілів Росії по нашій енергосистемі українці можуть масово покидати країну. Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Європейський Союз активізує підготовку до нової хвилі біженців з України.

Її можуть спровокувати удари російської армії по українській енергосистемі, пише Financial Times.

ЄС побоюється, що руйнація енергетичної інфраструктури України змусить багато українців залишити країну через відключення світла та тепла.

Про те, що Росія намагається спровокувати нову хвилю переселення, заявив і президент Володимир Зеленський на саміті 20 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можливі блекаути цілих регіонів" – експерт про наслідки російського енергетичного тероризму

"Росія провокує нову хвилю міграції українців до ЄС. Російський терор проти наших енергооб'єктів спрямований на те, щоб створити Україні якнайбільше проблем з електрикою та теплом цієї осені та взимку, і щоб більше українців поїхало до ваших країн", – зазначив Зеленський.

У відповідь на російські атаки та можливу ескалацію на східному кордоні блоку Європейська комісія оновлює свої надзвичайні міграційні заходи, заявив представник ЄС.

Зазначається, що до потенційного напливу біженців у Єврокомісії "відносно готові".

Лідери ЄС за результатами саміту можуть погодитись на те, щоби блок посилив гуманітарне реагування в Україні для підготовки до зими.

19 жовтня російські окупанти знову масовано обстріляли територію України. Вибухи лунали в Київській, Чернігівській, Полтавській та Івано-Франківській областях. У всій Україні була масштабна повітряна тривога. Ворог цілив в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні масованими обстрілами. Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося, заявив 18 жовтня Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «ЄС почав готуватися до нового напливу біженців з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі