понеділок, 20 вересня 2021 16:28

ЄС не визнає голосування до Держдуми РФ у Криму

ЄС не визнає голосування до Держдуми РФ у Криму
Голосування до Держдуми в окупованому Криму ЄС не визнає. Фото: ap.org

Вибори в Держдуму Росії минули в атмосфері залякування і без гідних довіри міжнародних спостерігачів.

ЄС не визнає голосування в окупованому Криму, оскільки півострів є невіддільною частиною України, повідомляє представник Єврокомісії з питань зовнішньої політики Петера Стано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують не визнавати вибори в російську Думу

"Ці вибори минули в атмосфері залякування критичних і незалежних голосів, без гідного довіри міжнародного спостереження".

Росія не допустила повноцінну місію Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, через що організація не змогла направити спостерігачів на вибори до Держдуми.

"Ми ніколи не визнаємо вибори в незаконно анексованому Криму, тому що Крим - це Україна", - додав представник Єврокомісії.

Участь у виборах до Держдуми жителів ОРДЛО суперечить Мінським угодам. Росія видала їм російські паспорти, щоб вони могли взяти участь у голосуванні.

"Це суперечить духу й завданням Мінських угод. Ми закликаємо Росію утриматися від дій, які суперечать зобов'язанням, що випливають з Мінських угод", - нагадав Стано.

У Росії з 17 вересня відбувалися вибори до Держдуми. До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Верховна Рада України звернулася до міжнародної спільноти у зв'язку з незаконною підготовкою виборів у Держдуму РФ.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не визнає голосування до Держдуми РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі