четвер, 25 січня 2018 10:05

Екс-лікаря збірної США покарали за "пустощі"

Екс-лікаря збірної США покарали за "пустощі"
Ларрі Нассар. Фото: ria.ru

Ларрі Нассар, колишній лікар збірної Сполучених Штатів Америки зі спортивної гімнастики, визнав себе винним у сексуальних домаганнях до спортсменок. Він отримав від суду 175 років в'язниці.

16 січня в суді міста Лансінг, штат Мічиган, почалися слухання щодо винесення вироку у справі Нассара і завершилися 24 січня, повідомляє "24 Канал".

Майже 170 осіб дали покази протягом слухань, які є свідками у справі і жертвами горе-лікаря. Серед них були олімпійські чемпіонки Сімона Байлс, Александра Райсман, Габріелла Дуглас і Маккайла Мароуні. Вони заявили, що Нассар домагався до них під час медичних оглядів.

У листопаді минулого року екс-лікар визнав себе винним у 10-ти випадках домагань до неповнолітніх спортсменок. Тоді Нассар сказав, що це були "просто пустощі". Так само, як і зберігання дитячої порнографії, за які він отримав 60-річний тюремний термін.

54-річний Нассар працював лікарем збірної США на чотирьох Олімпіадах. Окрім того, був лікарем жіночих команд університету Мічигану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі француженки виступили на захист права чоловіків

Нідерландська компанія LegalThings створила додаток, з допомогою якого партнери можуть отримати одне від одного чітку згоду на секс. Застосунок отримав назву LegalFling. Розробники застосунку надихнулися нововведеннями у законодавстві європейських країн про обов'язковість отримання чіткої згоди на секс між партнерами. Також до створення додатку підштовхнув скандал навколо Гарві Вайнштайна, коли низка голівудських актрис звинуватила американського продюсера у сексуальних домаганнях.

Зараз ви читаєте новину «Екс-лікаря збірної США покарали за "пустощі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі