середа, 27 квітня 2022 04:21

Джонсон сказав, від кого залежить доля британських бійців, захоплених росіянами

Джонсон сказав, від кого залежить доля британських бійців, захоплених росіянами
Джонсон зробив заяву щодо обміну полонених британців. Фото: regnum.ru

Рішення про обмін двох британських бійців, які воювали на боці України і потрапили до російського полону, вирішуватиме Київ.

Чи мінятимуть їх на кума Путіна Віктора Медведчука, теж залежить виключно від України, сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, інформує TalkTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон попросив Росію "з милосердям" віднестися до британських полонених

"Ми робитимемо все, що зможемо, але це рішення за українською стороною. Ми дуже тісно працюємо над цим", - повідомив він.

Британці Шон Піннер і Айден Аслін перш за все – військовополонені і на них поширюється Женевська конвенція, нагадав прем'єр.

"Вони не є заручниками, вони не терористи для обміну, вони військовополонені. Вони мають права відповідно до Женевської конвенції, тому їх не повинні виставляти перед камерою — це є порушенням їхніх прав", - наголосив Джонсон.

Дружина затриманого голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко заявила, що у полоні у російських окупантів перебувають двоє громадян Великої Британії. Вона запропонувала обміняти їх на свого чоловіка.

За її словами, британці нібито перебували у складі підрозділів 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ у знищеному росіянами Маріуполі.

Міністр у справах Північної Ірландії Брендон Льюїс заявив, що Велика Британія не буде вступати з Росією в переговори про обмін.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон сказав, від кого залежить доля британських бійців, захоплених росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі