пʼятниця, 27 жовтня 2023 22:41

Дві з трьох ракет не полетіли. Росія провалила тренування ядерного удару - Данілов

Дві з трьох ракет не полетіли. Росія провалила тренування ядерного удару - Данілов
У РФ провели тренування ядерного удару. Фото: rubryka.com

Росія провела невдале тренування масованого ядерного удару.

Із трьох випущених ракет вилетіла лише одна. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може повернутись до ядерних випробувань. Барʼєри знято

"Випробування, які вони нещодавно проводили. З трьох ракет, за тією інформацією, яку ми маємо, тільки одна вилетіла. Одна шльопнулася одразу, а в іншої взагалі не відкрилися ті прилади, які мають відкриватися", - сказав він.

У РФ стверджують, що в рамках тренування з космодрому в Плесецьку було виконано пуск міжконтинентальної ракети "Ярс" по полігону на Камчатці, а з акваторії Баренцового моря з атомного підводного човна Тула здійснили пуск ракети Синява. Крім цього, за їхніми словами, в рамках тренування літаки дальньої авіації Ту-95МС виконали пуски ракет повітряного базування.

26 жовтня Російська Федерація відзвітувала щодо проведення навчань із завдання масованого ядерного удару. Навчання передбачали "відповідь на ядерний удар супротивника". Про це повідомила російська пропаганда.

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін погрожує ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах.

Зараз ви читаєте новину «Дві з трьох ракет не полетіли. Росія провалила тренування ядерного удару - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі