понеділок, 23 січня 2023 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Два-три тижні" – президент Євроради заявив про вирішальний період у війні

"Два-три тижні" – президент Євроради заявив про вирішальний період у війні
Президент Володимир Зеленський і президент Європейської ради Шарль Мішель перед початком переговорів у Києві, 19 січня 2023 рік. Фото: president.gov.ua

Для України та світу вирішальними стануть наступні два-три тижні.

Саме вони визначать майбутнє, бо без перемоги України у війні з Росією, воно дуже хитке. Про це заявив голова Євроради Шарль Мішель в інтерв'ю виданню El Mundo.

Він зазначив, що світ не може залишити Україну без підтримки у складні часи.

"Найближчі тижні, два чи три, є вирішальними. Те, що відбудеться 2023 року, і багато іншого залежить від наступних кількох тижнів, – ось що визначить наше майбутнє. Ми маємо бути з Україною та надавати їм всю необхідну підтримку. Ми не можемо підвести їх", – сказав Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ змінює тактику – у ГУР сказали, де ітимуть найжорсткіші бої у лютому-березні

Він наголосив, що підтримує ідею негайної передачі танків Україні від Заходу. Попри те, що зараз з цього питання ведуться "гарячі дебати", в тому числі й щодо постачання танків Німеччиною.

Голова Євроради підкреслив, що для Європи поразка України у війні може стати "надзвичайно небезпечним прецедентом для майбутнього".

"Не може бути вільної та безпечної Європи без вільної та безпечної України", – додав політик.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький вважає, що вирішальні бої відбудуться до початку літа 2023 року. Тільки тоді можна буде говорити про терміни закінчення війни.

Вирішальні та тяжкі бої будуть у двох областях ‒ Донецькій та Луганській. Їх росіяни намагаються повністю окупувати. Новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний. Так само як і активні бойові дії на півдні України. Загарбників нині більше хвилює Крим, сказав Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «"Два-три тижні" – президент Євроради заявив про вирішальний період у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі