вівторок, 07 вересня 2021 09:55

Дівчаток роздягають догола й ведуть селом у дивному ритуалі

Дівчаток роздягають догола й ведуть селом у дивному ритуалі
Дівчатка у віці п'яти років йшли голими селом в рамках ритуалу / Getty Images

Шістьох 5-річних дівчаток у центральній Індії роздягли догола й виставили у такому вигляді в рамках сільського ритуалу викликання дощу.

Інцидент стався в посушливому селі штату Мадхья-Прадеш. Діти йшли голими із держаком на плечах, до якого прив'язана жаба. Місцеві вважають, що ритуал умилостивить бога дощу й принесе в регіон опади. Про це пише BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померли 15 млн, а не 4,5 млн осіб

Національна комісія Індії із захисту прав дитини запросила звіт в адміністрації району, до якого належить село. Місцева поліція заявила, що не отримувала скарг на подію. Але почала розслідування.

Дівчатка йшли в процесії, а за ними група жінок, які співали гімни. Процесія зупинялася біля кожного будинку й діти збирали зерно, яке пізніше передали громадській кухні місцевого храму. Районний чиновник сказав, що батьки погодилися на ритуал і навіть брали участь у ньому.

"У таких випадках адміністрація може тільки інформувати жителів про марність цих забобонів і намагатися їх переконати, що такі методи не дають результатів", - додав він.

Індійське сільське господарство значною мірою залежить від мусонних дощів. У багатьох регіонах є ритуали, присвячені богам дощу, залежно від місцевих звичаїв і традицій.

Деякі громади проводять ягни - індуїстські вогняні ритуали. Інші "одружуються" із жабами, ослами або влаштовують процесії зі співами на честь богів дощу.

Критики кажуть, що ритуали відвертати людей від негараздів. Культурологи вважають, що ці практики є мірою відчаю для тих, хто вважає, що більше нікуди звернутися по допомогу.

В Індії поширюється хвороба, яка забрала життя десятків людей. Зокрема, дітей. Вважають, що це або висипний тиф, або лихоманка денге. У міру того, як країна поступово відновлюється після другої смертоносної хвилі коронавируса, смертельні випадки нової хвороби в штаті Уттар-Прадеш спричинили паніку серед лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Дівчаток роздягають догола й ведуть селом у дивному ритуалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі