четвер, 03 вересня 2020 09:14

Держдеп США відреагував на отруєння Навального

Держдеп США відреагував на отруєння Навального
Уряд Німеччини заявив, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новачок". Тепер німецька влада вимагає від Росії пояснень. Фото: media.tag24.de

Дії Росії ускладнюють чесну та прозору дискусію з Москвою.

Про це сказав заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, коментуючи заяву уряду Німеччини про докази отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною із групи "Новачок", передає "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України офіційно відреагувало на отруєння Навального

"Це недобре не лише особисто для одного з провідних російських опозиціонерів, не лише для відносин між урядом Росії та російським суспільством. Це також надсилає поганий сигнал зовнішньому світу. Тож, на мою думку, попри інтерес і спроби мати чесну, прозору дискусію із Росією у певних сферах, Росія дуже часто вдається до дій, які ускладнюють цей шлях та цей діалог", - зазначив Кент.

Дипломат також сказав, що на поточний момент лише уряд Німеччини може давати будь-які подальші коментарі щодо ситуації із Навальним.

Уранці 20 серпня Олексій Навальний повертався до Москви з Томська. Під час польоту політику стало погано, через що літак здійснив екстрену посадку в Омську. Російського опозиціонера було госпіталізовано у важкому стані. 21 серпня лікарі омської лікарні дозволили транспортування Навального до Німеччини. Він перебуває у стані штучної коми і підключений до апарата штучної вентиляції легень. Спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічний тест із використанням зразків від Олексія Навального і прийшла до висновку, що він був отруєний речовиною нервово-паралітичної дії з групи "Новачок".

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США відреагував на отруєння Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі