четвер, 03 серпня 2023 03:10

Держдеп: РФ не причетна до перевороту в Нігері

Держдеп: РФ не причетна до перевороту в Нігері
Переворот в Нігері: в США запевнили, що РФ не причетна. Фото: УНІАН

У Сполучених Штатах не бачать ознак того, що приватна військова компанія "Вагнер" була якимось чином причетна до перевороту в Нігері.

Державний департамент також не спостерігає ознак військової присутності "вагнерівців" в цій країні, повідомив речник Метью Міллер, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен висловився про роль "вагнерівців" у перевороті у Нігері

У Вашингтоні бачили, як Євген Пригожин "публічно святкував" те, що трапилося в Нігері. Міллер також скептично висловився щодо появи російських прапорів у натовпі прихильників хунти, що захопила владу.

"Ми, безперечно, бачимо, як "Вагнер" намагається скористатися цією ситуацією щоразу, коли вона виникає в Африці. Але ми, як я говорив раніше, не бачили жодної ролі "Вагнера" в підбурюванні цієї спроби", – зазначив він.

Унаслідок дій 26-27 липня влада в Нігері захоплена військовими. Вони контролюють ключові адміністративні будівлі у столиці Нігеру – місті Ніамей. Військові взяли в полон президента Нігера. Їхні прихильники засуджують Францію та Захід і закликають Росію втрутитися у те, що відбувається.

Лідери багатьох країн закликали бунтівників звільнити президента Мохамеда Базума та повернутися до демократичних принципів.

Україна рішуче засудила державний переворот у Нігері.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп: РФ не причетна до перевороту в Нігері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі