неділя, 25 квітня 2021 16:20

Чоловік заплатить $1800 штрафу, бо не давав жінкам вихідні

Чоловік заплатить $1800 штрафу, бо не давав жінкам вихідні
Колишній гендиректор Asiana Airlines Кім Су Чхон / Asiana Airlines

Колишній гендиректор авіакомпанії, який не дозволяв працівницям брати відпустки через менструації, захищені трудовим законодавством, оштрафований судом Південної Кореї на майже $1800.

Екс-глава Asiana Airlines Кім Су Чхон в 2014 і 2015 роках відхилив 138 запитів від 15 стюардес. Він стверджував, що працівниці не надали доказів менструації. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зарплати заробітчан перестали зростати" - експерт розповів про реальні заробітки за кордоном

Суд нижчої інстанції вперше виніс рішення проти Кім Су Чхона в 2017 році. Він стверджував, що було багато підозрілих випадків, коли працівниці просили відпустку в святкові чи вихідні дні. Однак суд заявив, що вимога до жінок довести, що у них місячні, може порушити приватне життя і права людини. Рішення було залишено без зміни судом вищої інстанції.

З 1953 року жінкам в Південній Кореї дозволено брати один чи два вихідні на місяць, якщо у них болючі місячні. Схожа практика діє теж в Японії, Індонезії, на Тайвані та Гонконзі.

Прихильники такої практики кажуть, що менструальні відпустки важливі для жінок, як і відпустки з причин вагітності та пологів, і є визнанням їх біологічних процесів. Критики кажуть, що це посилює негативні стереотипи про працівниць і може навіть спричиняти відмови роботодавців наймати жінок.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік заплатить $1800 штрафу, бо не давав жінкам вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі