понеділок, 10 червня 2024 07:06

Чоловік на яхті обійшов навколо світу за 231 день

Чоловік  на яхті обійшов навколо світу за 231 день
Ексвійськовий ВМС самооборони Японії досяг своєї мети у суботу біля префектури Вакаяма. Фото: Kyodo

Житель Японії самотужки обійшов на яхті навколо світу за 231 день.

24-річний Хіроцугу Кімура став наймолодшим японцем, якому вдалося це зробити, повідомляє Kyodo News.

"Колишній військовий ВМС самооборони Японії досяг своєї мети у суботу біля префектури Вакаяма, що на заході Японії. Його подорож стартувала з Нісіномії в префектурі Хіого 22 жовтня. Далі він пройшов через південну частину Тихого океану, мис Горн у Чилі, мис Доброї Надії в Південній Африці та Австралію, перш ніж повернувся до Японії", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга рекордів Гіннеса назвала наймолодшого в світі художника

Це вже друга його спроба завершити тривалу подорож навколо світу без заходів у порти. Перша спроба у 2022 році не мала успіху на тлі механічної несправності яхти.

Попередній рекорд для Японії у 1994 році встановив морський авантюрист Кодзіро Шираїші. Шираїші у віці 26 років на той час також став наймолодшою ​​людиною у світі, яка здійснила подорож навколо світу на яхті.

Непальській альпініст 54-річний Камі Ріта у 29-й раз піднявся на вершину гори Еверест. Він оновив рекорд із кількості успішніших сходжень на найвищу гору світу.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік на яхті обійшов навколо світу за 231 день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі