субота, 24 червня 2023 00:46

Цирк в Росії триває - Суровікін записав звернення до ЧВК "Вагнер"

Командувач російським вторгненням в Україну Сергій Суровікін записав відеозвернення до ЧВК "Вагнер". В руках Суровікін тримав автомат.

Військовий терорист закликав "вагнерівців" зупинитися і повернути свої колони в пункти постійної дислокації. Відео з'явилося в Телеграм-каналах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин впав у немилість путінських чиновників

Також до "вагнерівців" звернувся перший заступник начальника головного управління генштаба РФ, генерал-лейтенант Володимир Алєксєєв. Він просить "не вестись на провокації" та лякає втратами. Алєксєєв заявив, що нинішні дії ПВК "Вагнер" – це удар у спину Путіна. "Це державний переворот", – сказав він.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у закликах до громадянського конфлікту, а також звернулись до найманців з проханням затримати його.

В ФСБ прокоментували відкриття справи щодо Пригожина та заявили, що той фактично "закликає до початку громадянського конфлікту на території РФ".

А ось і відповідь "вагнерівців":

 
 
Водночас у Москві посилено заходи безпеки. Під посилену охорону взято всі найважливіші об'єкти, органи державної влади та об'єкти транспортної інфраструктури, повідомляють росЗМІ.

Ватажок ПВК "Вагнера Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу. Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Цирк в Росії триває - Суровікін записав звернення до ЧВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі