субота, 18 листопада 2017 08:50

"Чи зможу воювати зі своєю колишньою Батьківщиною?" - розповідь утікача з КНДР

"Чи зможу воювати зі своєю колишньою Батьківщиною?" - розповідь утікача з КНДР
Хлопець не хоче, щоб про нього дізналися, тому інтерв'ю для відео озвучував журналіст BBC. Фото: кадр з відео.

Утікач з Північної Кореї розповів історію про те, чому він емігрував та як освоївся в Південній Кореї.

Про це він розповів журналістам BBC.

Коли йому було 16 років, він поїхав з Північної Кореїї, бо хотів професійно грати у футбол.

"Футбол для мене був усім, як і для мого батька. Я не говорив йому, що їду - знав, що він би намагався мене зупинити. Завдяки футболу, мені вдалося пристосуватися на Півдні," - говорить хлопець.

Але через 2 роки він отримав травму щиколотки. Лікарі сказали, що він повинен відмовитися від гри у професійний футбол. Йому порадили долучитися до армії Південної Кореї, бути військовослужбовцем, але без офіцерського звання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертоліт з Трампом не долетів в демілітаризовану зону між КНДР і Південною Кореєю

Ті, хто переїхав з Північної Кореї, звільняються від військового зобов'язання. Для більшості чоловіків Південної Кореї - це обов'язок, якого вони хотіли б уникнути. Але не для героя відеоролика.

"Якщо буде конфлікт між двома Кореями, то чи я зможу напасти на свою колишню Батьківщину? Територію, яку мій батько називає домом. Я намагаюся про це не думати. Але якщо до цього дійде, мені здається, я зможу. Я буду" - продовжує чоловік.

Якщо він завершить свої тренування наступного року, то буде одним із небагатьох північнокорейських перебіжчиків, які служать в армії Південної Кореї. Хлопець не хоче, щоб про нього дізналися, тому інтерв'ю для відео озвучував журналіст BBC.

Зараз ви читаєте новину «"Чи зможу воювати зі своєю колишньою Батьківщиною?" - розповідь утікача з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі