вівторок, 27 серпня 2024 06:54

Чи нападе Лукашенко на Україну: що кажуть в ISW

Чи нападе Лукашенко на Україну: що кажуть в ISW
Олександр Лукашенко не нападе, бо боїться за свою владу. Фото: "Белта"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд ризикне вступити у війну проти України.

Але його режим може мати на меті відволікти і розтягнути українські сили, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Україна офіційно попередила Мінськ у зв'язку з нещодавнім нарощуванням білоруських сил на кордоні у Гомельській області.

МЗС України закликало Білорусь відвести війська від кордону і попередило, що будь-яке порушення державного кордону призведе до необхідних заходів відповідно до міжнародного права.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сказав 26 серпня, що українські війська укріплюють ділянку кордону з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зв'язку - ад'ютант Кремля. Лукашенко перевіряє довжину путінського повідка

"Нинішнє нарощування білоруських військ уздовж українського кордону, ймовірно, має на меті відволікти і розтягнути українські сили вздовж ширшої лінії фронту, оскільки, за оцінками ISW, білоруські війська, як і раніше, навряд чи вторгнуться в Україну через обмеження, що стоять перед самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком", - йдеться у повідомленні.

Аналітики вважають, що військова участь Білорусі у війні погіршить здатність Лукашенка захищати свій режим. Такий крок буде дуже непопулярним всередині країни.

2025 року у Білорусі мають відбутися президентські вибори. Ймовірно, Лукашенко хоче зберегти контроль над суспільними настроями та вплив на своїх військових для придушення будь-яких протестів.

Диктатор РФ Володимир Путін розповів, що російська армія атакує енергетичні об'єкти України.

Ці удари нібито повязані з "вирішенням одного з завдань, які РФ перед собою ставила", свідчить трансляція зустрічі хазяїна Кремля з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Обстріл нібито "став відповіддю" на українські удари по "російських енергооб'єктах", розповів російський диктатор.

Зараз ви читаєте новину «Чи нападе Лукашенко на Україну: що кажуть в ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі