четвер, 07 квітня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Чотири країни змінили правила для біженців з України

Чотири країни змінили правила для біженців з України
Оплатити проїзд дороги в Європі можна двома способами. Фото: pixabay.com

Польща, Болгарія, Німеччина та Словаччина змінили правила для біженців з України.

Відтепер авто на українських номерах має право на безплатний проїзд чотирма країнами Європи, повідомили у Моторному транспортному страховому бюро України. Водночас Болгарія взагалі скасувала штрафи за порушення ПДР для українських авто, які відбулися з 24 лютого.

"Коли закінчиться термін дозволів, поки що невідомо. Вони діятимуть доти, доки не зникне потреба в наданні українцям гуманітарної допомоги", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процедури приймання біженців у США з України поки що немає

Оплатити проїзд у Європі можна двома способами: віньєткою або за кілометражем. Віньєтка - це абонемент на день, тиждень або місяць. Вартість 100 км платних доріг коливається від €2 до €28 і найдорожча в Польщі.

"Тож українські біженці матимуть суттєву економію на платних дорогах, що відрізняються швидкістю, а також тим, що вони не проходять через великі населені пункти", - додали у відомстві.

Міжнародна організація ЮНІСЕФ спільно з Україною оголосили про запуск програми з підтримки тимчасово переміщених осіб.

Право на отримання додаткових виплат отримають сім'ї, в яких троє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років. А також сім'ї, де двоє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина має інвалідність. Дана допомога буде нараховуватись незалежно від отримання цими особами інших видів допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Чотири країни змінили правила для біженців з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі