пʼятниця, 22 січня 2021 20:58

Через "Північний потік" прокачали рекордний обсяг газу

Через "Північний потік" прокачали рекордний обсяг газу
З моменту введення в експлуатацію першої гілки трубопроводу у 2011 році було транспортовано близько 382 млрд куб м газу. Фото: Reuters

Через газопровід "Північний потік" у 2020 році прокачали рекордні 59,2 млрд куб. м. газу.

Завантаження газопроводу перевищило показник попередніх років, тому обсяг транспортування газу досяг історично найвищого рівня. Про це повідомляє компанія-оператор Nord Stream.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершили будівництво Північного потоку-2 в Німеччині

У 2019 по морському трубопроводу поставили 58,5 млрд куб. м. Таким чином, поставки газу в минулому році збільшилися на 1,2%.

До кінця 2020 року по "Північному потоку" з моменту введення в експлуатацію першої гілки трубопроводу транспортували близько 382 млрд куб. м газу.

Газопровід Північний потік складається з двох ниток довжиною 1224 км і з пропускною здатністю 27,5 млрд куб. м газу на рік кожна. Він з'єднує енергосистему Євросоюзу з найбільшими родовищами природного газу в Росії безпосередньо через Балтійське море. Сухопутним продовженням Nord Stream на території Німеччини є газопроводи NEL і OPAL.


Акціонери Nord Stream - Газпром з 51% часткою, німецькі компанії Wintershall і E.ON Ruhgas - по 15,5%, а також нідерландська Gasunie і французька Engie - по 9%.

Зараз ви читаєте новину «Через "Північний потік" прокачали рекордний обсяг газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі