вівторок, 20 квітня 2021 16:34

Чехія відмовилась купувати "Спутник V" на тлі скандалу з Росією

Чехія відмовилась купувати "Спутник V" на тлі скандалу з Росією
Чехія відмовилась від російської вакцини. Фото: Reuters

Чехія відмовилась купувати російську вакцину від коронавірусу "Спутник V".

Про це повідомив віцепрем'єр Чехії, в.о. міністра закордонних справ Ян Гамачек, пише Lidovky.

Раніше колишній міністр охорони здоров'я, а нині радник президента, Роман Примула заявив, що поки що необхідно утриматись від вакцинування населення Чехії препаратом із Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал набирає обертів. Чехія хоче від Росії компенсації

"Я згоден з професором в цьому. Наш єдиний шлях — зосередитися на вакцинах, які надходять через Європейське агентство з лікарських засобів, ЕМА, і схвалені ним. Я вважаю, що ми можемо також відкрити цю тему в дискусіях із союзниками", — прокоментував Гамачек.

19 квітня він мав летіти до Москви на переговори щодо постачання "Спутник V" до Чехії. Проте 17 квітня Гамачек скасував поїздку.

У неділю Гамачек повідомив, що анонсована поїздка допомогла приховати підготовку до висилки співробітників посольства Росії в Чехії. Він повідомив, що заздалегідь знав, що в Москву не полетить.

МЗС Чехії повідомило про вислання з країни 18 російських дипломатів. Виявилося що це співробітники російських спецслужб, які причетні до вибуху складів боєприпасів у Чехії 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Чехія відмовилась купувати "Спутник V" на тлі скандалу з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі