вівторок, 22 жовтня 2024 08:30

Колишньому президентові дали понад 20 років тюрми за хабар

Колишньому президентові дали понад 20 років тюрми за хабар
У Перу колишньому президентові дали 20 років за хабар. Фото: t.me/znua_live

У Перу суд на 20 з половиною років засудив експрезидента країни Алехандро Толедо.

Політика судили у справі, пов'язаній з бразильським будівельним гігантом Odebrecht, повідомляє AP. Компанія витратила мільйони доларів на хабарі державним чиновникам та іншим особам у всій Латинській Америці.

"Влада звинуватила Толедо в отриманні хабара у розмірі 35 мільйонів доларів від Odebrecht в обмін на дозвіл на будівництво шосе. Суд у Лімі виніс вирок після багатьох років юридичних суперечок. Зокрема вирішували, чи можливо Толедо, який керував Перу з 2001 по 2006 рік, екстрадувати зі Сполучених Штатів Америки", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрем'єрку Бангладеш судитимуть за злочини проти людяності

Компанія Odebrecht, яка побудувала деякі з найважливіших інфраструктурних проектів у Латинській Америці, зізналася владі США у 2016 році у купівлі державних контрактів у всьому регіоні за щедрі хабарі. Розслідування Міністерства юстиції США спричинило перевірки у низці країн, зокрема Мексиці, Гватемалі та Еквадорі.

У Перу влада звинуватила Толедо та трьох інших колишніх президентів у отриманні платежів від будівельного гіганта. Вони стверджують, що Толедо отримав десятки мільйонів в обмін на контракт на будівництво 650 км шосе, що сполучає Бразилію з півднем Перу.

Толедо відкинув звинувачення. Його адвокат Роберто Сіу повідомив журналістам після слухання, що вони подадуть апеляцію на вирок.

Прокурор Хосе Домінго Перес після слухань назвав вирок історичним.

Експрезидента Перу Алехандро Толедо екстрадували зі США і затримали в аеропорту Ліми у квітні торік. Це вже третій експрезидент Перу, що загримів за ґрати.

Педро Кастільо, 7 грудня, затримала національна поліція Перу за звинуваченнями в "повстанні" після спроби незаконного розпуску Конгресу.

Верховний суд Перу засудив експрезидента Альберто Фухіморі до 25 років ув'язнення за порушення прав людини. Він був був екстрадований з Чилі.

Колишній президент Педро Пабло Кучинський також знаходився під слідством та перебував під домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому президентові дали понад 20 років тюрми за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі