вівторок, 22 жовтня 2024 11:48

Президенти Куби й Сербії не поїхали у Казань до Путіна

Президенти Куби й Сербії не поїхали у Казань до Путіна
У світі з підозрою ставляться до зближення з Кремлем. Фото: ЦПД

Президент Куби Мігель Діас-Канель Бермудес та Сербії Александр Вучич не поїхали на саміт БРІКС у Казані.

Куба буде представлена на саміті на рівні міністра закордонних справ, а Сербія - чотирьох міністрів, про це пише Центр протидії дезінформації про РНБО.

"Причиною відсутності Бермудеса називають енергетичну кризу на Кубі, через яку жителі острова третій день не мають електрики. Президент Сербії заявив, що "йому було б дуже складно приїхати через різні речі, які Путіну добре відомі", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щодо єдиної валюти БРІКС - наразі ми не розглядаємо це питання" - Путін визнав поразку власної ініціативи

Раніше стало відомо, що у Казань не приїдуть президенти Бразилії та Індонезії, а також правитель Саудівської Аравії. Від вступу до БРІКС відмовився Казахстан.

Росія цього року головує у БРІКС. Москва намагається перетворити об'єднання на антизахідне і залучити до нього якнайбільше країн Глобального Півдня. Але багато держав ставляться до зближення з РФ з обережністю.

Російський диктатор Володимир Путін вважає, що можливе створення Україною ядерної зброї - це провокація.

"Будь-який крок у цьому напрямку зустрічатиме відповідну реакцію", - про це Путін заявив під час зустрічі з представниками ЗМІ країн-членів БРІКС.

Також Путін зазначив, що це небезпечна провокація.

"Така загроза буде адекватно сприйнята, Росія цього не допустить за жодних обставин", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Президенти Куби й Сербії не поїхали у Казань до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі