четвер, 01 вересня 2016 06:55

Британія закликала Росію негайно звільнити Умерова

Британія закликала Росію негайно звільнити Умерова
Фото: strana.ua

Британія закликала Росію негайно звільнити Умерова.

Великобританія закликала Російську Федерацію звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і повернути Україні незаконно окупований Крим. Про це йдеться в заяві на сайті посольства Великобританії в Україні.

"Затримання та поводження з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим викликають глибоку стурбованість Великобританії. Його примусове затримання та тримання у психіатричному відділенні, а також інформація про погіршення стану його здоров'я викликають занепокоєння", - йдеться в заяві.

У Великобританії закликали владу Росії "поважати міжнародні стандарти прав людини, негайно звільнити Умерова і надати йому доступ до необхідної медичної допомоги".

У посольстві зазначили, що стандарти щодо забезпечення прав людини в Криму, очевидно, не дотримуються, і закликали РФ без зволікань надати безперешкодний доступ всім міжнародним правозахисним моніторинговим установам.

"Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. Росія повинна повернути Крим Україні", - заявили британські дипломати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримському обудсмену не показали умови утримання Умерова в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Британія закликала Росію негайно звільнити Умерова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі