середа, 07 серпня 2024 10:13

Бої у Курській області: у Росії не можуть узгодити позиції

Бої у Курській області: у Росії не можуть узгодити позиції
На території РФ тривають бої. Фото: "Медуза"

У Росії не можуть узгодити версії щодо боїв у Курській області.

Губернатор Курської області Олексій Смирнов і кілька російських військових блогерів заявили, що у прикордонних районах Суджанського і Коренєвського районів Курської області тривають бойові дії. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

У Міноборони та ФСБ кажуть, що нібито відбили спроби "прориву".

Російські джерела передають, що 6 серпня українські війська здійснили серію рейдів через кордон у Курську область. Нібито був наступ на російські позиції поблизу Ніколаєво-Даріно і Олешня Курської області.

Пошкоджену і покинуту бронетехніку зафіксували приблизно за 7 км на північ від міжнародного кордону.

Російські джерела стверджують, що на кадрах є українська техніка, але ISW не може це підтвердити чи спростувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили, що ЗСУ прорвали кордон

Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські резервні сили відповіли на ймовірні українські рейди. Російське інсайдерське джерело стверджувало, що представники чеченського спецназу "Ахмат" також відбивали рейди. Аналітики не можуть перевірити ці твердження.

Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська нібито знищили 16 українських бронемашин і що російські війська завдали ударів у відповідь по українських позиціях у Сумській області.

У ніч на 6 серпня у кількох містах Курської області пролунали сильні вибухи. Місцева влада заявила про атаку дронів. Про це повідомив виконувача обов'язки губернатора Курської області Олексій Смірнов.

Зараз ви читаєте новину «Бої у Курській області: у Росії не можуть узгодити позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі