четвер, 24 березня 2022 14:56

Борються за кожного українця - польські роботодавці відчувають брак робочої сили

Борються за кожного українця - польські роботодавці відчувають брак робочої сили
gremi-personal Від початку війни у Польщі почали відчувати брак чоловічої робочої сили

Зараз польські підприємства відчувають брак чоловічої робочої сили. Найбільше потерпають автомобільна галузь, важка промисловість та оборонний сектор.

Найбільший дефіцит відчуває будівельна галузь, де працювало біля 400 тис. громадян України, повідомляють в аналітичному центрі агенції працевлаштування Gremi Personal.

Не вистачає будівельників, водіїв, мулярів, штукатурів, тощо. В автомобільній промисловості також скаржаться на брак чоловіків. Ця галузь є найсильнішою у польському виробництві і третьою за обсягом зайнятості в Європі після Німеччини та Франції.

"В цілому бракує працівників на підприємствах на місця, де важлива фізична сила - це важка промисловість, металургійна, підприємства харчової промисловості", – повідомляється в пресрелізі.

Польські роботодавці борються за чоловіків, які наразі залишилися в Польщі і за тих, хто може виїхати з України (багатодітні батьки, студенти, тощо). Пропонують привабливі ставки заробітної плати, допомагають з евакуацією й легалізацією родин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кидають заробітки і їдуть додому: скільки українців готові стати на захист країни

Нині з країни додому повернулися понад 285 тис громадян України, більшість з них чоловіки. Нового притоку чоловічої робочої сили немає, що одразу відбилося на ринку праці.

Зараз у Польщі найвища пропозиція саме тих вакансій, де потрібна чоловіча праця. 70% пропозицій роботи для іноземців на польському ринку праці орієнтовані на чоловіків.

На кордоні з Молдовою прикордонники Чернівецького загону у бейбі-боксі знайшли чоловіка. Він намагався незаконно перетнути кордон України. Його виявили у пункті пропуску "Росошани" в автомобілі марки Рено, яким їхала жінка з двома своїми дітьми. Перевіривши їх документи, прикордонники оглянули ще й багажник авто, де виявили в бейбі-боксі чоловіка 1985 року народження. Як з'ясувалось, у такий спосіб дружина намагалася перевезти по той бік кордону батька своїх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Борються за кожного українця - польські роботодавці відчувають брак робочої сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі