четвер, 30 вересня 2021 12:30

Близько 10 тис. людей вийшли на протест проти карантину і вакцинації
6

Акція проти карантинних обмежень в Любляні
Фото: Getty Images
Акція проти карантинних обмежень в Любляні
Акція проти карантинних обмежень в Любляні
Акція проти карантинних обмежень в Любляні
Акція проти карантинних обмежень в Любляні

У середу, 29 вересня, у столиці Словенії Любляні поліція застосувала сльозогінний газ і водомети по тисячах демонстрантів, які виступали проти жорстких заходів боротьби з коронавірусом.

У відповідь протестувальники кидали в поліцію пляшки та інші предмети. Про це передає CTV News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакциновані працівники платитимуть за щотижневі тести з власної кишені

Близько 10 тис. протестувальників скандували "Свободу!". Вони намагалися перекрити головну автомагістраль на північ від Любляни, коли втрутилася поліція. Це другий такий інцидент в Словенії за місяць.

Акцію організували переважно противники використання пропуску, що засвідчує про наявність щеплення від Covid-19. Ці пропуски дозволяють вакцинованим працювати, відвідувати різні заклади та заходи.

Протестувальники несли транспаранти з написом "Зупинимо коронний фашизм!" і вимагали рівних прав як для вакцинованих, так і для невакцинованих.

Як і в більшості країн Центральної та Східної Європи, у Словенії в останні тижні спостерігається зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом. У країні з населенням 2 млн людей повністю вакциновано майже 48% населення, що менше, ніж у багатьох інших країнах ЄС.

Раніше, 19 вересня, в австралійському Мельбурні під час масових акцій протесту проти карантину затримали понад 230 осіб. Поліція звинувачує мітингувальників у надмірній агресивності. Щонайменше 10 поліцейських отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Близько 10 тис. людей вийшли на протест проти карантину і вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі