середа, 25 жовтня 2023 02:20

Блінкен в ООН розповів про жахливі злочини ХАМАСу і закликав засудити терористів

Блінкен в ООН розповів про жахливі злочини ХАМАСу і закликав засудити терористів
Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав ООН засудити ХАМАС. Фото: eastnews.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав країни ООН засудити атаку ХАМАС проти Ізраїлю.

Він розповів, що під час нападів загинули 33 американські громадяни. Про це Блінкен сказав під час промови на засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє Голос Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази

"Немовлят пронизували кулями. Молодих людей ловили і розстрілювали, висловлюючи радість. Обезголовлювали людей. Сім'ї згоріли живцем в останніх обіймах. Стратили дітей на очах у батьків. Скільки заручників у Газі? Треба питати - де обурення? Де відраза? осуд цих жахів?", - сказав Ентоні Блінкен про події 7 жовтня.

Блінкен заявив, що будь-яка країна має право захищати себе, а жоден член Ради безпеки ООН не міг би зазнавати вбивства свого народу.

"Ця Рада та Генасамблея ООН неодноразово підтверджували, що всі акти тероризму є незаконними та невиправданими. Незалежно від того, націлені вони на людей у Найробі чи на Балі, чи відбуваються у Стамбулі чи Мумбаї, у Нью-Йорку чи Кіббуц Беери", - додав Блінкен.

Держсекретар закликав країни "не підливати олії у вогонь" і запобігти поширенню конфлікту.

Блінкен вважає, що поширення конфлікту було б руйнівним не тільки для палестинців та ізраїльтян, але й для людей у всьому регіоні та в усьому світі, нового фронту в цьому конфлікті проти Ізраїлю або яка може націлитись на партнерів Ізраїлю, включаючи Сполучені Штати.

Нагадаємо, що Генсек ООН Антоніу Гутерреш в Раді Безпеки ООН виправдав атаку ХАМАСу на Ізраїль. Він заявив, що напад стався не у вакуумі. Мовляв, палестинський народ піддається окупації протягом 56 років.

Такі слова викликали обурення у постпреда Ізраїлю при ООН Гілада Ердана. Він назва заяву Гутерреша шокуючою і нагадав, що бойовики ХАМАС влаштували різанину та закидають Ізраїль ракетами. Ердан закликав генсека ООН, "який проявляє розуміння масових вбивств дітей, жінок і людей похилого віку", негайно піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен в ООН розповів про жахливі злочини ХАМАСу і закликав засудити терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі