понеділок, 16 листопада 2020 18:09

Білорусь поскаржилася Польщі на редакторів NEXTA - вимагають їх здати

Білорусь поскаржилася Польщі на редакторів NEXTA - вимагають їх здати
Акції протесту в Білорусі. Фото: dw.com

МЗС Білорусі вимагає від Польщі видати адміністраторів Telegram-каналу NEXTA.

Відповідну ноту з вимогою передали Мартіну Воцеховському, тимчасовому повіреному у справах Польщі, повідомляють у пресслужбі МЗС Білорусі.

"Польській стороні передана нота з копією спрямованих Генеральною прокуратурою Республіки Білорусь на адресу Міністерства юстиції Республіки Польща та Генеральної прокуратури Республіки Польща запитів про видачу для притягнення до кримінальної відповідальності Путила С. А. і Протасевича Р. Д.", - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві зазначають, що Путила і Протасевича мають видати в найкоротший термін, "з огляду на особливу небезпеку їхньої діяльності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заявив, що Білорусь стає ядерною державою

Інформаційний канал месенджера Telegram - NEXTA-Live (t.me/nexta_live) і логотип NEXTA визнані екстремістськими матеріалами. Таке рішення виніс суд Центрального району Мінська. Зараз Telegram-канал змінив назву на "НЕХТА". Проти засновників каналу Нexta Live Степана Путила та Романа Протасевича відкрили кримінальні справи за організацію масових заворушень.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь поскаржилася Польщі на редакторів NEXTA - вимагають їх здати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі