понеділок, 27 червня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь підняла в небо свою військову авіацію - моніторингова група 

Білорусь підняла в небо свою військову авіацію - моніторингова група 
Білоруська військова авіація почала тренувальні польоти. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.by

Увечері 26 червня Військово-повітряні сили (ВПС) Білорусі розпочали тренувальні польоти.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram.

За її даними, тренувальні польоти стартували о 21:27 у Барановичах. О 23:20 літаки помітили над Ляховичським районом Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь відправила до РФ 20 вагонів з боєприпасами: подробиці

Інформація про навчання військової авіації країни з'явилася на тлі повідомлень про можливе вторгнення в Україну безпосередньої збройних сил Білорусі.

За даними української розвідки, російські окупанти планують нарощування чисельності російських військових літаків на території Білорусі. Офіційна причина збільшення – нібито проведення спільного патрулювання повітряного простору в межах спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром Барановичі.

На території Білорусі російські військові готують диверсійно-розвідувальні групи. Їх хочуть перекинути в Україну.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь підняла в небо свою військову авіацію - моніторингова група ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі