вівторок, 08 березня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь готується до війни на боці РФ - Генштаб ЗСУ

Білорусь готується до війни на боці РФ - Генштаб ЗСУ
Військові Білорусі здійснили часткове перегрупування. Участь країни у російсько-українській війні лишається ймовірною. Фото: facebook.com/mod.mil.by

Керівництво Білорусі готується до можливої широкомасштабної участі збройних сил своєї країни у війні проти України на боці російських окупантів.

Про це свідчать дані Генштабу Збройних сил України станом на 12:00 8 березня.

Зазначається, що сухопутні війська та Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь здійснили часткове перегрупування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП зробили заяву щодо участі білоруської армії у війні проти України

"Зокрема, у районі Брест перебувають по одній БТГр зі складу 38 одшбр (Брест) та 103 опдбр (Вітебськ). У районі Олександрівка (район прикордонного КПП в районі Вільчі Київської області) – два БТГр 38 одшбр. У районі Кірово (Поліський радіаційний заповідник) – два БТГр 103 опдбр", - ідеться в повідомленні.

Згадані вище підрозділи переведені у вищі ступені бойової готовності. Однак морально-психологічний стан особового складу є вкрай низьким. Більшість військовослужбовців поінформована про майбутні дії та не бажає воювати на боці ЗС РФ, зауважили у Генштабі ЗСУ.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь готується до війни на боці РФ - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі