четвер, 09 лютого 2023 07:37

Без "твердого" рішення: Байден знову заявив про намір йти в президенти

Без "твердого" рішення: Байден знову заявив про намір йти в президенти
Наприкінці 2020 року перемогу на президентських виборах у США здобув Джо Байден, який став 46-м лідером країни. Фото: facebook.com/joebiden

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що має намір балотуватися на другий термін 2024 року.

Водночас ще не прийняв "твердого рішення". Про це Байден сказав в інтерв'ю PBS NewsHour 8 лютого, цитує AFP

"Я ще не прийняв цього рішення. Це мій намір, думаю. Але я ще не прийняв цього рішення твердо", – сказав американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден звернувся до Конгресу. Згадав Путіна і дав обіцянку щодо України

Байден не вперше висловлює готовність до президентських перегонів. Однак йти на другий термін чи ні – вважає "сімейним рішенням", про що заявив в листопаді торік.

"Я не відчуваю ніякого поспіху, так чи інакше", – казав він.

У жовтні Байден також завив, що має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року.

Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Трамп роздумує над тим, щоб висунути свою кандидатуру на вибори президента США 2024 року. Зараз його підтримка приблизно така ж, як у чинного лідера, за даними ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Без "твердого" рішення: Байден знову заявив про намір йти в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі