субота, 06 липня 2024 06:34

На саміті НАТО оголосять про посилення української ППО

На саміті НАТО оголосять про посилення української ППО
У Вашингтоні пройде саміт НАТО. Фото: frontnews.eu

На саміті НАТО 9-11 липня у Вашингтоні Сполучені Штати Америки оголосять про нові кроки для посилення ППО та військових можливостей України.

Про це заявив високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена під час телефонного брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Наступного тижня ви побачите потужну демонстрацію підтримки України з боку США та союзників. Члени Альянсу вкотре підтвердять, що майбутнє України в НАТО та зроблять важливі нові заяви про те, як ми збільшуємо військову, політичну та фінансову підтримку України з боку НАТО", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО шукають компроміс для України

США також оголосять нові кроки задля зміцнення ППО України та військових можливостей, щоб допомогти їй захищатися сьогодні та стримувати російську агресію в майбутньому.

Представник адміністрації Байдена також уточнив, що ці заяви стануть "частиною мосту України" до членства в Північноатлантичному альянсі.

Крім того, за його словами, у четвер відбудеться засідання Ради НАТО-Україна, після якого президент США проведе спільний захід із президентом України і майже двома десятками союзників та партнерів, які підписали двосторонні угоди про безпеку з Україною.

Представник Білого дому також зазначив, що саміт надішле Путіну "потужний сигнал", що він не зможе пересилити коаліцію країн, які підтримують Україну.

Головними темами саміту НАТО у Вашингтоні стануть підтримка України, сприяння членству нашої країни в Альянсі та гарантії безпеки, заявив президент Фінляндії Александр Стубб.

За його словами, серед союзників є розбіжності щодо підтримки України. Стубб сподівається, що сторони порозуміються.

Зараз ви читаєте новину «На саміті НАТО оголосять про посилення української ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі