пʼятниця, 10 лютого 2023 16:08

Білоруських "рейкових партизанів" засудили до 22 років ув'язнення

Трьох білоруських "рейкових партизанів" засудили на терміни до 22 років.

Мешканців Бобруйска Дмитра Клімова та Володимира Аврамцева засудили на 22 роки позбавлення волі. Євгена Мінкевича – 1,5 року позбавлення волі, передає "Беларускі Гаюн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські партизани зупинили військові ешелони біля Красноярська: ГУР показало відео

"Відомо, що вночі з 27 на 28 березня 2022 року під Осиповичами вони підпалили релейну шафу. В них стріляли, їм вдалося втекти, але пізніше їх затримали. Дмитру під час затримання прострелили ногу і побили, Володимиру розбили обличчя, Євгенія теж били", – йдеться у повідомленні.

У лютому та березні 2022 року білоруси здійснили не менше 12 акцій саботажу на залізниці та дві великі кібератаки. За саботаж чи "намір" його зробити затримано 13 білорусів.

Автор: "Беларускі Гаюн"
  За протидію російській агресії засудили трьох білорусів
За протидію російській агресії засудили трьох білорусів

Партизани Білорусі ще у березні почали створювати перепони для білоруських військ, щоб не допустити їх введення на територію України. Вони псували російську техніку та роздавали інформаційні листівки громадянам.

Між Білоруссю та Україною більше немає залізничного сполучення – його підірвали. Раніше окупанти відправляли цим шляхом військові ешелони. Також на перегоні Фариново – Загаття спалили релейну шафу СЦБ – пристрої сигналізації, централізації та блокування.

Зараз ви читаєте новину «Білоруських "рейкових партизанів" засудили до 22 років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі