четвер, 03 вересня 2020 10:55

Байден вважає Трампа співучасником в справі з отруєнням Навального

Байден вважає Трампа співучасником в справі з отруєнням Навального
Байден думає, що Трамп причетний до отруєння Навального. Фото: REUTERS

Кандидат у президенти США від Демократичної партії та колишній віцепрезидент Джо Байден заявив, що відсутність реакції глави держави Дональда Трампа на ситуацію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального "Новичком" підтверджує його співучасть.

Байден розкритикував поведінку Трампа у своїй заяві, опублікованій на його сайті.

"Кремль вважає, що може діяти безкарно. Дональд Трамп відмовився протистояти Володимиру Путіну, назвавши його "надзвичайною людиною". Він нічого не сказав про повідомлення спецслужб, що Путін призначив нагороду за голови американських солдатів в Афганістані. Він ще не засудив напад на Навального. Його мовчання - це співучасть", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намагалися змусити замовкнути - Меркель про отруєння Навального

Байден вважає, що відповідальність за напад на політичного опонента та отруєння лежить на плечах РФ.

"Знову Кремль застосував улюблену зброю - нервово-паралітичну речовину класу "Новичок", намагаючись змусити замовкнути політичного опонента. Спосіб нападу не залишає сумнівів щодо того, на кому лежить відповідальність - це Росія. Як президент я робитиму те, що відмовляється робити Дональд Трамп: працювати з нашими союзниками і партнерами, аби притягти режим Путіна до відповідальності за його злочини ", - висловився Байден.

Уряд Німеччини заявив, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новичок". Тепер німецька влада вимагає від Росії пояснень.

Речник уряду Німеччини Штефан Зайберт повідомив, що отруйну речовину виявила лабораторія Бундесверу.

Уряд Німеччини засуджує отруєння Навального і вимагає пояснень від Росії. Німецьке МЗС повідомить партнерів із ЄС та НАТО про результати аналізів, а також Організацію із заборони хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Байден вважає Трампа співучасником в справі з отруєнням Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі